Welke uitrusting is er nodig om op de BMX baan te mogen fietsen?

Het is belangrijk om kleding te dragen die beschermt, maar niet hindert tijdens het fietsen. 

  • Een lange broek, bij voorkeur een crossbroek. 
  • Een shirt met lange mouwen dat in de broek gedragen kan worden.
  • Handschoenen zijn verplicht, handschoenen dienen  de gehele hand inclusief de volledige vingers te bedekken en nauw aansluitend te zijn.

Onder het shirt kan een body protector worden gedragen. Deze bodyprotector is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Een body protector beschermt de huid en de organen.

Stevige lage sportschoenen met voldoende grip.

Vanaf 13 jaar mag er gereden worden met klikschoenen en klikpedalen. Met deze combinatie worden de schoenen vastgeklikt aan de pedalen waardoor de kracht efficiënter overgebracht kan worden.

Een full face helm is verplicht! Deze helm beschermt behalve de schedel ook de rest van het gezicht. Bij het aanschaffen van een helm moet er goed op de maat gelet worden zodat de helm niet te krap, maar ook zeker niet te ruim zit. Het is verstandig een nieuwe helm aan te schaffen zodat men er zeker van is dat de deze niet beschadigd is en daardoor mogelijk geen goede bescherming biedt.

  • Een nek brace voor extra bescherming van de nekwervels.
  • Knie-/scheen-beschermers. Belangrijk is dat de enkels en het onderbeen volledig bedekt zijn (eventueel door langere sokken). In combinatie met knie-/ scheenbeschermers mag een korte crossbroek gedragen worden, mits enkels, onderbenen en bovenbenen bedekt zijn.
  • Cross-bril.